SPAARGROEPEN

Omdat het voor onze doelgroep niet mogelijk is om geld te lenen bij een reguliere bank vanwege de hoge spaarrente, worden er VSLA-groepen gevormd. VSLA staat voor ‘Village Savings en Loan Association’. We doen dit in samenwerking met ons lokale team van NGO Otuke Harvest Foundation Uganda. Zij stellen de groepen zorgvuldig samen en begeleiden de deelnemers die gaan investeren.

 SAMEN OPTREKKEN

Iedere groep bestaat uit maximaal 30 mannen en vrouwen en heeft een bestuur, reglement en is geregistreerd bij de lokale overheid. Samen leggen ze wekelijks geld in. Deelnemers kunnen een lening opnemen, die binnen drie maanden afbetaald moet zijn. Het geleende geld wordt geïnvesteerd in eigen ondernemingen om inkomsten te genereren. Wij ondersteunen de groepen met speciale projecten zoals pottenbakkerijen, landbouwprojecten, naaiateliers en volwassenonderwijs. Wij bieden de deelnemers ook gespecialiseerde hulpprogramma’s aan voor traumaverwerking en medische zorg.STEUN

Met een bedrag van € 2.500 kunnen wij een spaargroep van 30 mensen opzetten en 2 jaar lang op alle mogelijke aspecten begeleiden om te komen tot groei én bloei. Omgerekend kun je voor minder dan € 85 per deelnemer de cirkel van armoede helpen doorbreken en help je de mensen in Oeganda aan het verbeteren van hun zelfredzaamheid. Daarnaast gebruiken wij individuele giften voor andere projecten die wij in Otuke doen.