Investeer in verandering

Start jouw project
DONEER NU

Wij zijn stichting Otuke. Wij geloven in de kracht van samen. Investeer in verandering.

Stichting Otuke Harvest Foundation zet zich in voor het terugdringen van de extreme armoede in het district Otuke in Noord-Uganda. Dit doen wij door het opzetten van Village Savings and Loan Association (VSLA) projecten. Ons doel is dat de deelnemers is staat gesteld worden om een eigen onderneming op te starten.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Acties

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

{{ percentageRaisedDynamic }}%
{{ project.raised | format-currency }} van {{ project.dynamicGoal | format-currency }}
{{ project.supportersAmount }} Donaties
{{ project.subscriptionsAmount }} Maandelijkse donateurs
Geen zoekresultaten

INVESTEREN IN VERANDERING

Met stichting Otuke gooien we een klein steentje in de economische vijver van Oeganda. Zo ontstaan kleine kringen van mensen die samen gaan werken, van elkaar willen leren en verbonden willen zijn in de oplossing om armoede de wereld uit te helpen. We zien deze kringen langzaam groter worden en nieuwe kringen ontstaan.
 

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN SAMEN

Optrekken in een groep is sterker, dan ergens alleen voor staan. We verbinden groepen in Nederland aan spaargroepen in Oeganda. Door de verhalen uit Oeganda ontstaat betrokkenheid en wordt het effect van de investering concreet zichtbaar. Hiermee worden ambassadeurs gecreëerd en deze steken met hun enthousiasme anderen aan om ook in spaargroepen te investeren.


Steun ons nu


VERHALEN UIT OTUKE

ADONG JOSEPHINE
Zij heeft geïnvesteerd in haar winkel. Door de lening heeft ze nu een ruimer aanbod en is ze daarnaast een klein hotel begonnen. Doordat haar inkomsten zijn toegenomen kunnen nu al haar 5 kinderen naar school en kan ze eten en kleding voor hun kopen. Haar man is tijdens de oorlog ‘verdwenen’. Ze staat er dus alleen voor. Door wat ze nu heeft bereikt heeft ze weer zelfvertrouwen gekregen. Ze is heel erg blij om bij een spaargroep te horen.


OKOLLA GUIDO
Hij is gaan investeren in geitjes met de lening uit de spaargroep en hierdoor kan hij nu de de schoolbijdrage voor al zijn 5 kinderen betalen.


Investeer in verandering


SPAARGROEPEN

Omdat het voor onze doelgroep niet mogelijk is om geld te lenen bij een reguliere bank vanwege de hoge spaarrente, worden er VSLA-groepen gevormd. VSLA staat voor ‘Village Savings en Loan Association. St.Otuke in Nederland werkt samen met het lokale team in Oeganda. Zij stellen de groepen zorgvuldig samen en begeleiden de deelnemers die gaan investeren.


Meer over Otuke


Samenwerking met St. de Wilde Ganzen

"Wij geloven dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunt Wilde Ganzen duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Dát is onze manier van armoedebestrijding." De Wilde Ganzen ondersteunt ook de projecten van St.Otuke, waaronder de renovatie van de basisschool Ogoro en de voedselpakettenactie door het Corona Noodfonds en voor het opzetten van spaargroepen is een aanvraag ingediend.


Start direct jouw eigen project!

In een paar eenvoudige stappen staat jouw donatie-actie online


Maak een account aan

Neem contact op


Investeren in verandering door een project te adopteren? Of een actie starten? We helpen je graag.