ACHTERGROND VAN DE STICHTING OTUKE HARVEST FOUNDATION:

Otuke Harvest Foundation werkte voorheen onder de vlag van de Vrienden van Gerechtigheid (4M) en heeft zich als eigen stichting geregistreerd in juli 2017 en staat sinds 1 januari 2018 op eigen benen. ONS DOEL Wij willen de extreme armoede onder de oorlogsslachtoffers in Otuke district in Noord-Uganda terugdringen. Dit doen wij door hen te helpen zich te ontwikkelen tot een zelfredzame en verantwoordelijke gemeenschap.


HOE WILLEN WIJ ONS DOEL BEREIKEN?

Wij streven naar het creëren van een economisch zelfstandige en zelfvoorzienende regio, dit willen we bereiken door onder andere: 

- Het opzetten van VSLA projecten (village savings and loan association) in samenwerking met ons lokale team in Oeganda. Het doel is het opstarten van een eigen business voor de deelnemers.

- Het opzetten van overkoepelende projecten zoals landbouwprojecten, pottenbakkerijen, naaiateliers en volwassen onderwijs waar een hele regio van kan profiteren.

- De fysiek en sociaal-emotionele omstandigheden verbeteren door het uitbreiden en optimaliseren van de medische zorg, het opzetten van preventieve gezondheidsprojecten (Hiv/Aids, oorlogsslachtoffer hulp), het aanbieden van kwalitatief onderwijs en het opzetten van waterzuivering- en hygiëneprogramma’s.SPAARGROEPEN

STEUNEN
Met een bedrag van € 2.500 kunnen wij een spaargroep van 30 mensen opzetten en 2 jaar lang op alle mogelijke aspecten begeleiden om te komen tot groei én bloei. Omgerekend kun je voor slechts  € 84 per deelnemer de cirkel van armoede helpen doorbreken en help je de mensen in Oeganda aan het verbeteren van hun zelfredzaamheid. Daarnaast gebruiken wij individuele giften voor andere projecten die wij in Otuke doen. 


Steun ons nu


ONZE GEGEVENS

Stichting Otuke Harvest Foundation
van Nahuysweg 125
8061EZ Hasselt
Nederland

IBAN: NL73RABO0321465083 
KVK nummer: 69059551
RSIN: 857710941

Telefoonnumer: 06-41249505
E-mail: info@otuke.nl