2024 Spaargroep 4 – Karacel Otwero

Doel van dit project

Het doel van de spaargroepen is het terugdringen van extreme armoede onder oorlogsslachtoffers in Noord Uganda.  Een groep van 30 mannen en vrouwen gaan met elkaar geld sparen. Wekelijks leggen ze wat in in een spaarpot. Hieruit kunnen na verloop van tijd leningen verkregen worden om een eigen onderneming te starten. Dit zorgt voor economische onafhankelijkheid.

1 spaargroep verandert het leven van zo’n 150 mensen! En van gemiddeld 110 kinderen die voor het eerst naar school kunnen.

Karacel Otwero: "met elkaar kunnen wij het aan"

Spaargroep gesponsord door: Greijdanus Meppel

Locatie: Abia, Alebtong district. Spaargroep met 14 mannen en 16 vrouwen. In maart’24 is deze spaargroep Karacel Otwero begonnen. Alle deelnemers hebben geleden onder de gruwelijke daden van de soldaten van J.Kony. De groep zal wekelijks op donderdag middag bij elkaar komen in Abia, onder leiding van Obina Jasper. Als groep hebben ze hem gekozen als voorzitter. Jasper geeft aan dat de groep niet kan wachten om te gaan sparen met elkaar, onze naam geeft het al aan en daarnaast hebben wij meer groepen in de directe omgeving als voorbeeld.

Met dit programma krijgen deze mensen 20 jaar later, een kans om via de spaargroep hun leven in extreme armoede te veranderen. Door deze spaargroep komt geld straks beschikbaar om te lenen, om zo te kunnen investeren in een kleine onderneming. Het dromen begint eindelijk weer, de deelnemers krijgen weer hoop. Als groep kunnen ze het verleden gaan verwerken en bouwen aan een nieuwe toekomst.

Laatste nieuws

No data was found

Spaargroep: samen optrekken

Iedere groep bestaat uit maximaal 30 mannen en vrouwen en heeft een bestuur, reglement en is geregistreerd bij de lokale overheid. Samen leggen ze wekelijks geld in. Deelnemers kunnen een lening opnemen, die binnen drie maanden afbetaald moet zijn. Het geleende geld wordt geïnvesteerd in eigen ondernemingen om inkomsten te genereren. Daarnaast ondersteunen wij de groepen met speciale projecten zoals pottenbakkerijen, landbouwproject volgens het principe Syntropic Agroforestry, naaiateliers en kippenprojecten.