2024 Spaargroep 12 – Obanga Okonyo Wa

Doel van dit project

Het doel van de spaargroepen is het terugdringen van extreme armoede onder oorlogsslachtoffers in Noord Uganda.  Een groep van 30 mannen en vrouwen gaan met elkaar geld sparen. Wekelijks leggen ze wat in in een spaarpot. Hieruit kunnen na verloop van tijd leningen verkregen worden om een eigen onderneming te starten. Dit zorgt voor economische onafhankelijkheid.

1 spaargroep verandert het leven van zo’n 150 mensen! En van gemiddeld 110 kinderen die voor het eerst naar school kunnen.

Obanga Okonyo Wa: "God heeft ons geholpen"

Spaargroep gesponsord door: Huisartsenpraktijk van Gijssel

Locatie: Alango, Otuke district. Spaargroep met 10 mannen en 20 vrouwen. In mei’24 is deze spaargroep Obanga Okonyo Wa begonnen. Alle deelnemers hebben geleden onder de gruwelijke daden van de soldaten van J.Kony. De groep zal wekelijks op vijdag middag bij elkaar komen in Alango. Ojede Alfred is door de groep gekozen tot voorzitter. Het was mijn droom om in een spaargroep te komen, ik zie de levens veranderen van mensen om mij heen die al wel in een spaargroep zitten. In onze gemeenschap zijn er al 3 groepen en nu mogen wij ook beginnen. We hebben een intensieve training gehad van het lokale team van St. Otuke. Wij zijn er klaar voor om te met elkaar te gaan sparen. Wij zijn ons bewust dat er geen leven is zonder God. God heeft ons geholpen door een medisch team in Holland ons te ondersteunen en wij nu deze kans krijgen.

Laatste nieuws

No data was found

Spaargroep: samen optrekken

Iedere groep bestaat uit maximaal 30 mannen en vrouwen en heeft een bestuur, reglement en is geregistreerd bij de lokale overheid. Samen leggen ze wekelijks geld in. Deelnemers kunnen een lening opnemen, die binnen drie maanden afbetaald moet zijn. Het geleende geld wordt geïnvesteerd in eigen ondernemingen om inkomsten te genereren. Daarnaast ondersteunen wij de groepen met speciale projecten zoals pottenbakkerijen, landbouwproject volgens het principe Syntropic Agroforestry, naaiateliers en kippenprojecten.