2024 Spaargroep 11 – Bedi Woro

Doel van dit project

Het doel van de spaargroepen is het terugdringen van extreme armoede onder oorlogsslachtoffers in Noord Uganda.  Een groep van 30 mannen en vrouwen gaan met elkaar geld sparen. Wekelijks leggen ze wat in in een spaarpot. Hieruit kunnen na verloop van tijd leningen verkregen worden om een eigen onderneming te starten. Dit zorgt voor economische onafhankelijkheid.

1 spaargroep verandert het leven van zo’n 150 mensen! En van gemiddeld 110 kinderen die voor het eerst naar school kunnen.

Bedi Woro: "Discipline heb je nodig"

Spaargroep gesponsord door: Greijdanus Meppel

Locatie: Alebtong Town , Alebtong district. Spaargroep met 12 mannen en 18 vrouwen. In mei’24 is deze spaargroep Bedi Woro begonnen. Alle deelnemers hebben geleden onder de gruwelijke daden van de soldaten van J.Kony. De groep zal wekelijks op woensdag middag bij elkaar komen in Alebtong town. De voorzitter van de groep, Okello Calvin weet zeker dat deze groep heel hard gaat werken met elkaar. We zullen laten zien dat wij discipline hebben om, wat wij van het lokale team van de St. Otuke hebben geleerd, ook in de praktijk toe te gaan passen. Wij zullen goed met het geld omgaan, we gaan zorgen dat iedereen van de groep zo snel mogelijk iets kan lenen. Want met dit geld kan je gaan investeren in een bedrijfje. Mijn doel is, zo zegt Okello, dat ik straks als een echte man kan zorgen voor mijn gezin, dat er eten is en dat mijn kinderen, ik heb er 3, straks naar school kunnen. Mocht iemand in de familie ziek worden, dan ga ik ervoor zorgen dat wij wat geld hebben gespaard om zo de rekening voor medische hulp te kunnen betalen.

Laatste nieuws

No data was found

Spaargroep: samen optrekken

Iedere groep bestaat uit maximaal 30 mannen en vrouwen en heeft een bestuur, reglement en is geregistreerd bij de lokale overheid. Samen leggen ze wekelijks geld in. Deelnemers kunnen een lening opnemen, die binnen drie maanden afbetaald moet zijn. Het geleende geld wordt geïnvesteerd in eigen ondernemingen om inkomsten te genereren. Daarnaast ondersteunen wij de groepen met speciale projecten zoals pottenbakkerijen, landbouwproject volgens het principe Syntropic Agroforestry, naaiateliers en kippenprojecten.