2023 Waterproject Barlonyo

Doel van dit project

Het doel van dit project is dat de gezinnen (>5000 pers.) die in het gebied Barlonyo wonen, toegang krijgen tot schoon (drink)water. Zo zal niet alleen hun gezondheid verbeteren maar kunnen zij ook hun tijd investeren in het verbouwen en onderhouden van hun voedselbos, zodat de hongersnood hier afneemt.

Waterproject Barlonyo

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door o.a. sponsoring van Wilde Ganzen en Greijdanus Meppel.

Wilde Ganzen: “Wij geloven dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunt Wilde Ganzen duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Dát is onze manier van armoedebestrijding.”  Wilde Ganzen ondersteunt ook de projecten van St. Otuke, zo ook het Barlonyo Waterproject.

 

Updates

Vanaf nu schoon drinkwater

voor de mensen in Barlonyo
28 februari ’24

Duizenden individuen hebben vanaf afgelopen vrijdag (23 februari) eindelijk toegang tot schoon water, binnen een korte loopafstand!!

Heel hartelijk dank aan iedereen die dit waterproject Barlonyo mogelijk heeft gemaakt. St. Wilde Ganzen bedankt voor jullie vertrouwen en samenwerking.

De kwaliteit van dit project is zo goed dat we nog steeds niet de maximale waterdruk gebruiken, wat betekent dat we nog meer gebieden zouden kunnen bereiken mochten er nog giften binnen komen…

 

Studenten van de technische school

die hebben wij betrokken bij dit project
27 februari ’24

Wat een prachtige combinatie om de lokale Technische School te betrekken bij dit waterproject. Onder begeleiding van de Leraar / Engineer leren de studenten nu in de praktijk hoe je de waterleidingen verbind met de kranen. Voordat alles klaar is genieten de studenten al van de eerste slokken water. (Wat heel goed smaakt, vertellen ze mij.)

 

Yes!!! water uit de kraan

wat een blijdschap hier
15 februari ’24

Ik, Gabriele, ben hier inmiddels zelf aangekomen om getuige te mogen zijn van het waterproject. Wauw!! Wat indrukwekkend om de water toren te zien staan. En toen langs de eerste gebruikers, wat een waterdruk staat erop en dan staat ie pas op 50%. Wat een blijdschap en dankbaarheid hier, niet te beschrijven.

 

Het water kan gaan stromen

de tank kan gevuld worden
23 januari ’24

Vandaag is de tank aangesloten op de pomp en is het vullen van de tank begonnen. Tot ’s avonds laat zijn ze bezig geweest de geulen te graven de slangen erin te leggen en de geulen weer dicht te maken.

 

De eerste waterpunten…..

zijn geplaatst
12 februari ’24

Er is weer dag en nacht gewerkt, nu aan het leidingen stelsel. En vandaag zijn de eerste kranen geplaatst.

 

De watertank zit vol !!

Super zo hard als er gewerkt wordt !!
1 februari ’24

Nu de tank vol zit kunnen ze verder met geulen graven naar al de verschillende locaties….

 

 De bron is gelokaliseerd

in Barlonyo
16 november ’23

Op 65 meter diepte, is de bron gelokaliseerd, die genoeg moet zijn om meer dan 5000 gezinnen, hier in Barlonyo, te gaan voorzien van schoon drinkwater. De boring heeft inmiddels plaatsgevonden en er is een pijp aangelegd….

 

 

 

Laatste nieuws

No data was found

Spaargroep: samen optrekken

Iedere groep bestaat uit maximaal 30 mannen en vrouwen en heeft een bestuur, reglement en is geregistreerd bij de lokale overheid. Samen leggen ze wekelijks geld in. Deelnemers kunnen een lening opnemen, die binnen drie maanden afbetaald moet zijn. Het geleende geld wordt geïnvesteerd in eigen ondernemingen om inkomsten te genereren. Daarnaast ondersteunen wij de groepen met speciale projecten zoals pottenbakkerijen, landbouwproject volgens het principe Syntropic Agroforestry, naaiateliers en kippenprojecten.