2023 Spaargroep 2 – Ogene Kenwa

Doel van dit project

Het doel van de spaargroepen is het terugdringen van extreme armoede onder oorlogsslachtoffers in Noord Uganda.  Een groep van 30 mannen en vrouwen gaan met elkaar geld sparen. Wekelijks leggen ze wat in in een spaarpot. Hieruit kunnen na verloop van tijd leningen verkregen worden om een eigen onderneming te starten. Dit zorgt voor economische onafhankelijkheid.

1 spaargroep verandert het leven van zo’n 150 mensen!

 

Ogene Kenwa: "Wees Betrouwbaar"

Spaargroep gesponsord door: Een particulier initiatief

Locatie: Ogur sc, LIRA district. Spaargroep met 10 mannen en 20 vrouwen.

Eind April 2023 is deze spaargroep Ogene Kenwa begonnen.

Alle deelnemers hebben geleden onder de gruwelijke daden van de soldaten van J.Kony, zo zijn er die als kind ontvoerd waren en de vreselijkste dingen hebben moeten doen en hebben gezien…  .

Door deze spaargroep komt geld straks beschikbaar om te lenen, om zo te kunnen investeren in een kleine onderneming. Het dromen begint eindelijk weer, de deelnemers krijgen weer hoop. Als groep kunnen ze het verleden gaan verwerken en bouwen aan een nieuwe toekomst.

Ons lokale team kijkt ernaar uit deze groep te gaan begeleiden. Op de foto zijn ze aan het stemmen wie er uit de groep de voorzitter gaat worden.

 

Updates:

Een trotse voorzitter Edoka David

Voor alle verantwoordelijke functies zijn de stemmen geteld

Begin mei’23

Trots staat de zojuist gekozen voorzitter, Edoka David, 62 jaar voor zijn groep. “We kijken er naar uit om met elkaar te gaan sparen. Er zijn ook andere spaargroepen van St. Otuke in onze omgeving en wij zien hoe het leven van deze deelnemers is veranderd. Bijna iedereen heeft nu een inkomen! Dit willen wij ook en we zijn daarom enorm gemotiveerd met elkaar.” Naast hem staan de gekozen deelnemers die een functie hebben gekregen zoals sleutel bewaarder, iemand die de ‘box’ bewaard, de financiële man…

 

Laatste nieuws

No data was found

Spaargroep: samen optrekken

Iedere groep bestaat uit maximaal 30 mannen en vrouwen en heeft een bestuur, reglement en is geregistreerd bij de lokale overheid. Samen leggen ze wekelijks geld in. Deelnemers kunnen een lening opnemen, die binnen drie maanden afbetaald moet zijn. Het geleende geld wordt geïnvesteerd in eigen ondernemingen om inkomsten te genereren. Daarnaast ondersteunen wij de groepen met speciale projecten zoals pottenbakkerijen, landbouwproject volgens het principe Syntropic Agroforestry, naaiateliers en kippenprojecten.