Copy

Beste <<First Name>>,


De dagen rond kerst vormen een mooi moment van rust, liefde en reflectie. Terugkijkend op 2021 kunnen we dankbaar zijn dat we ook in dit jaar er in geslaagd zijn geweldige stappen te hebben gemaakt. Stappen in de ontwikkeling van de Stichting zelf maar vooral stappen in de begeleiding en het aanbod aan onze spaargroepen in Oeganda. Ondanks de beperkingen van de coronamaatregelen zijn we in staat geweest weer 4 nieuwe spaargroepen op te starten. Onze Gabriële kon na een jaar toch naar ons team  aldaar en hen een hart onder de riem steken. Een geweldige stap was de aanleg van voedselbossen waarmee onze communities zelfredzaam worden als het gaat om voedselvoorziening. Hartverwarmend zijn de resultaten van onze kippen projecten en niet onbenoemd mogen we laten de hulp van de vele vrijwilligers die met acties ons blijven ondersteunen. Het geeft ons goede moed voor het komend jaar. Wel zijn we op zoek naar nieuwe donateurs, nieuwe vrijwilligers maar bovenal naar ideeën en handjes. 

In dankbaarheid laten we dit jaar zo achter ons en kijken we voorwaarts naar het nieuwe licht. Wij wensen u en uw gelifden een gezegende kerst en een liefdevol en gezond 2022! 

Groeten,

Gabriële en alle teamleden Otuke

NIEUWS

Robinah is bevallen van een prachtige dochter! 


Op dinsdag 19 november worden wij al vroeg gebeld door een super blije Robinah! Die nacht is zij bevallen van een tweede dochter en alles is heel erg goed gegaan. Ze is nu een trotse moeder van 2 mooie dochters, Gabriele en de baby Atim Divine. En divine is ze, vind je niet? 
 

 

UPDATE VOEDSELBOS PROJECT 


 
 In de vorige nieuwsbrief hebben wij u in het kort de basisprincipes van een voedselbos uitgelegd en dat wij met een groep van 13 deelnemers ons trainingsplot in Lira hebben aangelegd.
Inmiddels zijn we 12 weken verder en ondanks het droge seizoen groeit het bos als kool. In de week van 16 november (week 8 na het aanleggen) hebben wij al de eerste groenten kunnen oogsten. Het vertrouwen groeit enorm dat dit toch echt wel de manier van verbouwen gaat worden voor de toekomst.
Na de training zijn alle 13 deelnemers, die allemaal bij een spaargroep horen, naar huis gegaan. Om te zorgen, dat wat ze de afgelopen week geleerd hebben, niet gauw vergeten wordt, is er in Nederland een actie opgezet om te zorgen dat er een budget voor alle 13 groepen is, zodat ze samen met de andere deelnemers van hun groep een eigen voedselbosje kunnen aanleggen.
Met dank aan alle gevers, is dit ook gelukt. Alle 13 groepen hebben hun eerste (kleine) voedselbos kunnen opzetten om ervan te leren en tzt uit te breiden.

  
Op de rechterfoto zie je hoe hard er wordt gewerkt in volledige saamhorigheid. 
Op de linkerfoto staat Alum met de eerste Okra oogst van deze groep. Ook van de verschillende groepen krijgen wij regelmatig een belletje dat oook zij de eerste oogst hebben gehad!! 
 
Helaas hebben wij niet van alle groepen iemand kunnen trainen en zijn er dus nog veel groepen die deze kans niet hebben gekregen..

We blijven graag steun vragen voor dit geweldige project. Heeft u interesse om te helpen of wilt u een gulle gift doen scroll dan naar beneden naar onze aactie! 


FELICITATIES VOOR OPIO JOSEPH, EBONG ALEX EN MICHEL OGWANG
 

Om te zorgen dat wij als organisatie maximaal getraind zijn, voldoende kennis in eigen huis hebben over het voedselbos principe, hebben wij de uitnodiging van Roland aangenomen, om 3 deelnemers van de eerste opleiding verder op te leiden. Inmiddels zijn ze geslaagd en kunnen zij zich nu met trots Voedselbos Trainer noemen! Zo creëren wij werk voor diegene die dit zo hard nodig hebben en houden wij continuïteit in de ontwikkeling van het voedselbos.

MOTORBIKES
 

Het hele team kan niet wachten tot de nieuwe motorbikes uit Kampala geleverd worden. Eindelijk is het zover! Vanaf nu kunnen zij zich op een veiligere manier verplaatsen over de slechte wegen in ons werkgebied, meer power en meer vering.


 

Samenwerking met de Wilde Ganzen


Sinds 2018 werkt Stichting Otuke  samen met de Wilde Ganzen. Begin dit jaar hebben wij een aanvraag gedaan voor het opzetten van 10 nieuwe spaargroepen en in mei kregen wij te horen dat de aanvraag was goedgekeurd. Helaas ging erna Uganda weer in een volledige lock-down en waren wij pas vanaf september in staat de nieuwe groepen te formeren en te trainen. Maar inmiddels zijn alle 10 de spaargroepen al hard aan het sparen met elkaar en zijn ze enorm dankbaar dat hun deze kans wordt gegeven. 


De spaargroep Gen en Mar (betekend Hoop is Liefde) in Alebtong district met onze trainers Jane Orama, Akello Gabriel en Ambrose Ogwang

 

STEUN ONS

Wil jij doneren voor ons voedselbossenproject?

Eten is essentieel. De aanleg van voedselbossen zorgt voor eigen voorziening hiervan. Help ons dit uit te breiden. Doneren kan op onze webpagina https://otuke.nl/food-forest-lira
 

Oliebollenactie 2021

Volgens onze traditie kunt u onze acties steunen door de lekkerste oliebollen of appelbeignets te bestellen. Klik op de oliebollenfoto en leest meer over deze actie of u kunt direct bestellen. 
 

Ondersteun een spaargroep

Om ook in het nieuwe jaar spaargroepen van de kant te duwen of bestaande groepen extra armslag te geven is uw hulp gewenst. Wilt u of uw organisatie een spaargroep opzetten Klik dan op de foto hiernaast en u gaat naar onze webpagina. 
 
Doneer op een van de spaargroepen
Volg ons op Facebook Volg ons op Facebook
Bekijk onze website Bekijk onze website
Mail ons Mail ons
Stichting Otuke Harvest Foundation
van Nahuysweg 125
8061EZ Hasselt
Nederland

Telefoonnumer: 06-41249505
E-mail: info@otuke.nl
IBAN: NL73RABO0321465083 

ANBI status sinds 1-1-2018
Deze mail niet ontvangen? Schrijf je hier uit van deze lijst.
Of bekijk deze mail hier in je internetbrowser.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Otuke Harvest Foundation · van Nahuysweg 125 · Hasselt, Overijssel 8061EZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp